Topartiesten op vijfde festival Delfpop

DELFZIJL - De vijfde editie van het muziekfestival Delfpop heeft op zaterdag 3 september een aantal topartiesten op het programma. Mooi Wark, Ancora, top-dj Sir Felix, Millstreet band en de Lawine boys komen naar het Molenbergplein.

Samen met de Q-music Party op vrijdagavond maakt Delfpop deel uit van de feestweek rondom de opening van het nieuwe winkelgebied in Delfzijl. De toegang tot beide publieksevenementen is gratis.

Delfpop is vooral een gezellige feestavond voor jong en oud. Het festival trok de afgelopen jaren duizenden bezoekers naar het Molenbergplein, het horecaplein van Delfzijl. Mooi Wark trad al op tijdens de eerste editie. Sir Felix stondeveneens meermalen op het podium.

In de dagen voor Delfpop is er veel te doen in het centrum van Delfzijl. Vanaf woensdag 31 augustus start de feestweek waarmee het herboren winkelgebied wordt geopend. Vrijdag 2 september staat de Q-music Party op de agenda. Bekende dj's van Q-music bouwen samen met het publiek een feestje van ‘foute’ platen op het Molenbergplein.

De organisatie van Delfpop is in handen van de commissie Publiek van de stichting Havendagen. Deze bestaat uit leden van Handelsvereniging Delfzijl, Horeca Molenbergplein, vrijwilligers en een bestuurslid van stichting Havendagen. Dit jaar zijn er geen Havendagen in verband met Delfsail. Daarom is deze keer gekozen voor aansluiting bij het programma van Stichting Activiteiten Delfzijl (STAD) die gesteund door gemeente Delfzijl de feestweek organiseert.