Zesde Muziekfestival Delfzijl in teken kampioenen

DELFZIJL - De zesde editie van het Muziekfestival Delfzijl, op 24 en 25 september, staat in het teken van kampioenen..

Het is de afgelopen jaren uitgegroeid tot het grootste openlucht muziekfestival voor amateur blaas- en slagwerkmuziek in het noorden van Nederland. Ook dit jaar zorgt de Stichting Muziekfestival Delfzijl weer voor een zeer gevarieerd muzikaal programma met medewerking van ruim 800 muzikanten uit alle hoeken van Nederland.

Op zaterdag 24 september zal vanaf 13.00 uur het centrum van Delfzijl bol staan met optredens van tien verschillende harmonieorkesten, slagwerkensembles, fanfares en streetbands uit de provincie Groningen.

Op de zaterdagavond vindt op het Molenbergplein de grote muziekshow plaats na zonsondergang. Dit jaar presenteert de stichting een muziekshow rond kampioenen. Zo is de Nederlands Kampioen uit de midden- en topklasse aanwezig. Dit betreft respectievelijk de drum- en showfanfare Oranje uit IJsselmuiden en de senioren van het Kamper Trompetterkorps uit Kampen.

Op de zondag 25 september vindt het dweilorkestenfestival plaats. Meer dan 10 dweilorkesten strijden in wat een bonte muzikale middag en -strijd belooft te worden.

​Beide dagen van het Muziekfestival Delfzijl zijn, met dank aan vele sponsors, gratis toegankelijk.