Damster taekwondoka’s naar WK

APPINGEDAM - Taekwon-do Academie Jan Ekema vormt samen met twee andere sportscholen uit Alphen aan den Rijn en den Haag de Nederlandse afvaardiging tijdens het WK in Birmingham.

De vijftienkoppige selectie van TA-JE wordt vrijdag samengevoegd met de andere leden van het Nederlands team en reizen dan gezamenlijk richting Engeland. Het Nederlands team bestaat in totaal uit 33 vechtsporters.

Coach Jan Ekema neemt bij hoge uitzondering ook een aantal kanshebbers mee die nog niet de zwarte band hebben behaald. „Die hebben zo goed gepresteerd op nationale en internationale toernooien, daar kan ik gewoon niet omheen. Ze maken een goede kans op een titel. Als het aan Ekema ligt komen er tenminste drie wereldtitels mee terug naar Appingedam. „De doelstelling is dat minstens de helft in de prijzen valt, van wie er zeker drie met een titel naar huis gaan.”

De Damster selectie bestaat uit: Anna Ekema, Joyce van der Veen, Savannah en Ezra Oorlog, Juan Knoppel, Sjoerd v/d Veen, Johan Beekhuis, Lisa de Bruin, Anuschka Molenberg, Lennart Blaauw, Patrick, Sharyl en Silvian van Wijk en Suzanne Stoppels.