Kabouterpad in bos Steendam

STEENDAM - Aan het einde van deze zomer is het Steendamster Bos 40 ‘inwoners’ rijker. Er wordt namelijk een kabouterpad aangelegd; een wandelroute van zo’n 2 kilometer, gemarkeerd met paaltjes in de vorm van kabouters.

Het pad is geschikt om te lopen met de allerkleinsten, maar is ook leuk voor basisschooljeugd. Momenteel wordt er hard gewerkt aan de voorbereidingen. Om zoveel mogelijk mensen bij het ontstaan van het pad te betrekken, zijn de initiatiefneemsters op 23 en 24 juli met een stand aanwezig zijn op het festival Art Carnivale te Steendam.

Samen met andere vrijwilligers uit het dorp verzorgen ze de activiteit ‘kabouter schilderen’. Bezoekers van het festival (kinderen én volwassenen) worden uitgenodigd om kabouterroutepalen mee te beschilderen die ook echt in het pad zullen worden opgenomen. Voor kinderen is er nog een extra activiteit; zij mogen hun eigen kleine kabouterpaaltje beschilderen en meenemen naar huis.

Het kabouterpad is een initiatief van de Dorpsvereniging Steendam in samenwerking met Staatsbosbeheer. Het project komt tot stand met steun van het Loket Leefbaarheid en lokale ondernemers. Het plan is het pad eind september 2016 feestelijk te openen.