Concert kerkje Jukwerd in ruil voor ontwerpen hoes

Delfzijl - Beeldend kunstenaar Rieks Pepping heeft de hoes voor het eerste album van de Groningse band J.R. Smith & the Meteorites ontworpen. In ruil geven ze een (besloten) concert in zijn kerkje in Jukwerd.

Pepping geeft al jaren cursussen in de kerk van Jukwerd. Normaal gesproken maakt hij klein werk dat bekend staat om de humoristische en kleurrijke schilderijen. Omdat de band hem vroeg een heuse albumhoes te ontwerpen\, moest hij uit een ander vaatje tappen. De band kwam bij Peppeing terecht omdat het hen opviel dat hij naast het maken van leuke schilderijen ook een uitstekende muzieksmaak en platencollectie heeft.

Het schilderij werd groter dan ooit, een meter bij een meter en voor het eerst in lange tijd in opdracht van iemand anders. Het wordt onthuld op dinsdag 19 juli in de kerk van Jukwerd. Pepping woont en werkt al sinds 1981 in deze kerk die staat op een wierde in het gehucht tussen Appingedam en Krewerd. J.R. Smith & Metereorites geeft daarbij een intiem kerkconcert, als dank voor het ontwerpen van de LP-hoes. Tijdens het kerkconcert vertelt de band ook het verhaal rondom de LP Highway By Night. UItgenodigde toeschouwers worden onder andere meegevoerd over een snelweg in de nacht en de band neemt hen mee langs het maïsveld waar het verleden achtergelaten werd.