Winchauto Bolhuis voor Bootlieden Vereniging

Delfzijl - Ford-dealer Auto Bolhuis heeft onlangs een bedrijfsauto geleverd aan de Bootlieden Vereniging Delfzijl/Eemshaven.

De Bootlieden Vereniging Delfzijl/Eemshaven is gespecialiseerd in het meren en ontmeren van schepen, het leveren van dekbemanningen, het aansluiten van drinkwatervoorzieningen en het beloodsen op binnenwateren. Ze werken in de haven van Delfzijl en de Eemshaven.

Vooral in de laatstgenoemde haven zijn de activiteiten de laatste jaren sterk toegenomen. De Eemshaven ontwikkelt zich meer en meer als energie en offshore haven. Met name het offshore materieel dat door de bootlieden aan de kade vastgemaakt moet worden heeft vaak zware trossen en/of staalkabels.

Voorzitter Eddy van der Molen vertelt dat de trossen en kabels van diverse schepen, pontons en platforms altijd met handkracht en/of werkvlet de wal op worden gebracht. „Met de komst van deze nieuwe winchauto kunnen we dit mechanisch doen. De winchauto bestaat uit een door CBG Carrosserieën uit Goes ontwikkelde unit waarmee door een hydraulische winchkop de trossen en kabels aan de kade getrokken kunnen worden, waarna ze vastgemaakt worden op een bolder.”

„Deze unit is geplaatst op een door Auto Bolhuis geleverde aangepaste bedrijfswagen. Met de investering in deze winchauto zijn we als vereniging meegegaan in de ontwikkeling van de Groninger zeehavens. Inclusief onze werkvletten kunnen we nu alle schepen, pontons en overig materieel voorzien van een snelle en goede service.”