Ruim maand hinder door werkzaamheden aan N360

WIRDUM - Het verkeer op de provinciale weg N360 moet tussen 18 juli en 25 augustus rekening houden met hinder vanwege werkzaamheden aan de weg.

Tijdens de werkzaamheden worden rijstroken afgezet en ook wordt de weg een periode volledig gestremd. Hierdoor kunnen weggebruikers te maken krijgen met vertraging. Doorgaand verkeer wordt met borden omgeleid.

Er wordt op vier plaatsen gewerkt: aan het kruispunt bij de Dorpsweg in Garmerwolde, bij de fietsoversteek aan de Bovenrijgerweg richting Thesinge, in de bebouwde kom van Ten Boer en aan het kruispunt bij de Wirdumerweg. De werkzaamheden worden in fasen uitgevoerd.

Stremmingen

Van maandag 25 juli 06.00 uur tot maandag 1 augustus 06.00 uur is de Rijksweg in Ten Boer vanaf de aansluiting met de Boltweg/Gaykingastraat (kruising Boltbrug) tot de rotonde met de aansluiting Verlaatweg gestremd.

Van maandag 1 augustus 06.00 uur tot maandag 8 augustus 06.00 uur is de Rijksweg in Ten Boer vanaf de aansluiting met de Bovenrijgerweg richting Thesinge tot de aansluiting met de Boltweg/Gaykingastraat (kruising Boltbrug)in Ten Boer gestremd.

Van vrijdag 19 augustus 18.00 uur tot maandag 22 augustus 06.00 uur is de Rijksweg bij Wirdum vanaf de aansluiting bij de rotonde met de Wijmersweg (N996) tot de aansluiting met de Eekwerderweg en de gemeentelijke Wirdumerweg vanaf de aansluiting met de Stadsweg tot de aansluiting met de Kerkeweg in Wirdum gestremd.

Met de maatregelen aan de N360 wil de provincie de verkeersveiligheid, de doorstroming, het openbaar vervoer en de leefbaarheid van de N360 verbeteren, tussen de stad Groningen en Appingedam. Hiervoor worden op vijftien verschillende locaties maatregelen uitgevoerd. Dit jaar wordt de tweede fase uitgevoerd.

Meer informatie over de werkzaamheden aan de N360 is te vinden op: www.provinciegroningen.nl.