Spectaculaire laatste schooldag obs de Zandplaat

‘T ZANDT - ‘T ZANDT Zoals de traditie het voorschrijft had ook dit jaar groep 8 van obs de Zandplaat de organisatie van de laatste schooldag in handen. De brandweer kwam langs.

Het begon met een aankomst in stijl van de drie jongens,, Jasper de Jong, Marco Switters en Kas Jager. Ze waren allen gekleed in smoking en kwamen in een echte limousine aan op school, waar de rode loper al klaar lag.

Vervolgens was de ochtend gevuld met spelletjes in het teken van de brandweer. De kinderen konden onder andere een fiets knippen met hydraulisch redgereedschap, door een met rook gevulde ruimte lopen, slangen uitgooien en oprollen, een parcours met een brancard lopen en zelfs een echte brand blussen.

Ook allerkleinsten van de peuterspeelzaal werden erbij betrokken. De peuters mochten een ritje maken in de oldtimerbrandweerauto van de brandweervereniging Zaandster Sik. De dag eindigde met het traditionele uit het raam springen van groep 8. Een voor een sprongen ze voor de 45 ste keer richting voortgzet onderwijs.