Dorpslied met clip

TERMUNTERZIJL - Bij dit lied is een videoclip gemaakt door Henk Landman uit Termunterzijl. Het lied met videoclip zijn niet alleen een mooie promotie voor de school, maar vooral ook voor het hele dorp. Op 17 juni hoorden en zagen ouders en kinderen al het prachtige resultaat tijdens de feestelijke ouderavond. Sinds deze week kan iedereen de clip zien op het YouTube kanaal van obs De Munte.

De kinderen hebben het lied geschreven onder begeleiding van twee rasmuzikanten en liedjesschrijvers, Bruno Brands en Christof Bauwens. De opdracht was om iets te bedenken over ‘Ons Dorp’. Eerst werd geluisterd naar hoe een lied is opgebouwd. Met behulp van een woordspin werd er gekeken wat voor kinderen belangrijk is in hun dorp. Vervolgens is in groepen gewerkt aan het refrein en de coupletten van het lied. Er zit zelfs een echte rap in. Aan het einde van de dag konden ze het refrein al met elkaar zingen; de melodie hiervan is bedacht door een leerling.

In muziekstudio Undercover in Zuidbroek, is onder begeleiding van Bruno Brands en Coos Grevelink, het lied opgenomen met 7 leerlingen.

Het muziekproject van obs De Munte is mogelijk gemaakt dankzij de bijdragen van de Klankbordgroep Termunten-Termunterzijl, Dorpsbelangen Borgsweer, AKZO, ESD-SIC, Gebroeders Borg, Machinefabriek Bosker en Zoon en PPG.