Vrijwilligers Damsterveer pakken Gondelvaart Appingedam op

APPINGEDAM - Na een lange aanloopperiode zijn de voorbereidingen voor de Gondelvaart 2016 in Appingedam weer van start gegaan.

Een enthousiaste groep schippers en vrijwilligers die ook van de rondvaartboot Damsterveer zo’n succes hebben gemaakt, hebben besloten de Gondelvaart in Appingedam nieuw leven in te blazen.

Na een onderbreking van een jaar zal op vrijdag 26 augustus om 21.15 uur de Gondelvaart Appingedam editie 2016 van start gaan. Het is dan voor de 21e keer dat de verlichte en van voorstellingen voorziene gondelvaart door de wateren van Appingedam wordt gevaren.

In samenspraak met de organisatie van het internationale shantyfestival Bie Daip en de gemeente Appingedam is besloten de gondelvaart samen te laten vallen met de eerste avond van Bie Daip. Daardoor kan een aantal groepen van Bie Daip ook meevaren waardoor de stoet van boten nog aantrekkelijker zal worden.

Omdat het terrein van de voormalige Bronsmotorenfabriek niet meer beschikbaar is als startplaats is besloten om te starten vanachter de Eendrachtsbrug aan De Groeve nabij de trailerhelling. Vanuit daar wordt via het Nieuwe Diep en het Damsterdiep een volledig rondje Appingedam gevaren. De stoet bestaat uit een serie vlotten getrokken door historische sleepboten, aangevuld met deelnemers die met hun eigen versierde boot meedoen.

Er hebben zich al vijftien deelnemers/groepen aangemeld. Aanmelding voor deelname is nog mogelijk tot vrijdag 19 augustus, via: www.gondelvaartappingedam.nl. Voor meer informatie is ook de facebookpagina van de stichting te raadplegen,