70 Jaar ervaring verlaat Dollard College

WOLDENDORP - Het Dollard College Woldendorp heeft afscheid genomen van twee vrouwen die verweven zijn met de school, de collega's en de leerlingen.

Voor alles en iedereen hebben ze op de middelbare school altijd klaargestaan, maar nu gaan Martha Ritsema en Kitty de Wal met pensioen.

Martha Ritsema is bijna veertig jaar docent wiskunde geweest op de middelbare school. In haar beginjaren heeft ze ook biologie gegeven en later heeft ze naast het lesgeven zeer gedreven het decanaat vervuld. Mevrouw Ritsema kiest voor een vervroegd pensioen om haar man te helpen op de boerderij. In stijl heeft ze het afscheidsfeest verlaten, op de tractor.

Kitty de Wal is bijna dertig jaar administratief medewerker geweest op het Dollard College. Wonend in Woldendorp kan ze nog niet helemaal stoppen, hoewel ze met pensioen is gegaan. Vrijwillig gaat ze de 'biebmoeders' helpen in de mediatheek op de middelbare school in het dorp.

Het feest is met een lach en een traan geweest. Familie, collega's en oud-collega's waren aanwezig. Een door de collega’s gemaakte lipdub is vertoond, er zijn toespraken gehouden en er is nog voor de dames gezongen. Tot slot wred er gezamenlijk gegeten.