Kerkje Nicolaas sluit

APPINGEDAM - Cliënten van de NOVO hadden hier hun dagbesteding, veelal in de bediening in het restaurant of in de bakkerij. Ze zijn inmiddels op de hoogte gesteld. Kerkje Nicolaas gaat per 1 november sluiten.

Het kerkje en het bijbehorende zusterhuis, dat voorheen nog dienst deed als nonnenklooster, gaat in de verkoop. Vanuit deze vestiging kregen 65 cliënten, tussen 18 en 70 jaar, een individueel programma aangeboden. Alle cliënten hebben een verstandelijke beperking.

Ze waaierden elke week uit over vier groepen: naast de horecatak zijn dat de ouderensoos, de dierenweides bij Ekenstein en Verpleeghuis Solwerd en het atelier. Voor de ateliergroep en het WMO team moet een ander onderkomen gezocht worden.

De laatste periode zijn de inkomsten van de horecatak teruggelopen. Het zoeken van samenwerking met een horecaondernemer (restaurant de Kosterij), andere startende ondernemers en het verhuren van vergaderruimte biedt niet voldoende soelaas. Voor de hoge kosten voor het gebruik en onderhoud van het prachtige kerkje komt er te weinig binnen.