Zeemijlenloop steunt Walk On

DELFZIJL - De Zeemijlenloop Delfzijl ondersteunt dit jaar de stichting Walk On van Dennie Jager. Jager heeft na een ongeluk een dwarslaesie opgelopen en heft als droom weer te kunnen lopen.

Het hardloopevenement hoopt met de samenwerking dat de droom van Dennie een stap dichterbij komt. Volgens voorzitter Wildrik Bulthuis van de Zeemijlenloop Delfzijl was het geen moeilijke keuze om voor dit jaar een goed doel te vinden. “We hebben elk jaar een goed doel dat we ondersteunen. Voor ons is het belangrijk dat het in het totaalplaatje past. We vinden het belangrijk dat het lokaal is en het liefst dat het te maken heeft met sport of beweging. Daar past het verhaal van Dennie goed in. Het hardloopevenement wordt door Atletiekvereniging Fivelstreek georganiseerd. Als hardlopers is het voor ons vanzelfsprekend dat we kunnen lopen, maar dat gedlt niet voor alle mensen. Een paar maanden geleden zijn we in contact gekomen met Dennie Jager. Hij vertelde ons zijn verhaal en wat zijn droom is. Daar waren we van onder de indruk en we hoefden dan ook niet lang na te denken over de vraag of dit wel een goed doel was.”

Ook voor Dennie Jager is de samenwerking goed nieuws. “De stichting is nog niet zo lang geleden opgericht, dus alle hulp is welkom. We hebben al een paar activiteiten georganiseerd en dat wordt zeker voortgezet. Wat we nog zoeken is een netwerk.”

“Daarmee kunnen we Dennie ook helpen,” vult Bulthuis aan. “We hebben bestuursleden met diverse achtergronden, iedereen heeft zo zijn netwerk. Waar we Dennie kunnen helpen met bijvoorbeeld advies zullen we dat doen en ook kunnen we er misschien voor zorgen dat hij in contact komt met mensen of bedrijven die hem verder helpen.”

“De steun is dan ook breed,” vervolgt Bulthuis. “We bieden Dennie een podium om zijn goede doel te presenteren. Dat hebben we vorig jaar met Klimmen tegen MS gedaan en dat werkte heel goed. We geven als organisatie geen geld. Deelnemers kunnen bij in de inschrijving een bedrag storten. De inschrijving is inmiddels geopend en kan via onze website www.zeemijlenloopdelfzijl.nl. We hopen binnen nu en twee jaar door te kunnen groeien naar 2.000 deelnemers.”