Kerkhoventocht Het Hogeland - Van Beem noar Zanneweer

BEDUM - De bijzondere kerkhoventocht Tour des Cimetières gaat donderdag 18 augustus over dezelfde route als in mei: Het Hogeland – van Beem noar Zanneweer.

Het is een tocht die langs een grote diversiteit aan begraafplaatsen voert, onder leiding van ervaren SOGK-gidsen. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via Arriva Touring. Een lunch is onderdeel van het programma en is ook inbegrepen in de prijs.

De tocht begint in Bedum waar de Algemene Begraafplaats en de RK Begraafplaats bezocht worden. Daarna rijdt het gezelschap naar Westerdijkshorn waar een verhoogde begraafplaats met enkele zerken ligt. Op deze begraafplaats waar eerder een kerkje stond, rest nu nog een losse toren. Nog een losse toren is te vinden op de begraafplaats van Toornwerd, de volgende bestemming. Toren en begraafplaats liggen op het hoogste punt van de wierde die verder voor een groot deel afgegraven is. Daarna gaat het naar Usquert waar op het terrein van de 17e eeuwse boerderij Kloosterwijtwerd een particuliere begraafplaats ligt met twee grafkelders. Tot slot staat een bezoek aan twee kleine kerkhoven bij de kerken van Zandeweer en Huizinge op de rol.

De deelnemers kunnen voor deze tocht opstappen in Assen en in Groningen. Vertrek station Assen achter bushalte A 9.15 uur, station Groningen bushalte rondvaartboot 10.00 uur. Retour Groningen 17.15 uur, Assen 17.45 uur. Rond het middaguur is in Middelstum bij Vita Nova een heerlijke en originele lunch.

Aanmelden kan per e-mail via touring.groningen@arriva.nl of tijdens kantooruren telefonisch 050-5260268.