Nieuw fietsevenement Roegwoldtocht

STEENDAM - De eerste recreatieve Roegwoldtocht op de fiets wordt zaterdag 6 augustus gereden. Het gaat om een bijzondere fietstocht door en rond ‘t Roegwold.

Dta is een groots, open en robuust natuurgebied aan de oostkant van Stad. Als schakel tussen de Wadden en de Drentse natuurgebieden deel van het Natuurnetwerk Nederland.

De Roegwoldtocht is meer dan een fietstocht. ,,Het gaat om het beleven en ervaren van de couleur locale,” zegt boswachter Annet de Jong.

Staatsbosbeheer en plaatselijke ondernemers zijn de organisatoren van de tocht. De maximale lengte is 60 kilometer maar deelnemers kunnen zelf de afstand bepalen. Starten kan vanaf 10.00 uur, de laatste fietsers kunnen om 15.00 uur vertrekken.

De Roegwoldtocht kent vier startpunten (Kolham, Woudbloem, Schildwolde en Steendam) in de gemeente Slochteren en daarnaast nog zes plekken waar wat te beleven, proeven of bekijken valt. Deelnemers verzamelen onderweg stempels, die eenmaal terug op het startpunt goed zijn voor een attentie. Informatie over de Roegwoldtocht is te vinden op de site van Staatsbosbeheer.

In 2008 is de Slochter Gasbelfietstocht in het leven geroepen. Op het hoogtepunt deden daar honderden fietsers aan mee. Acht jaar later is het nieuwe natuurgebied ’t Roegwold iets om trots op te zijn, vinden ze bij Staatsbosbeheer.

Meer informatie is te vinden op: www.staatsbosbeheer.nl