50e kruisje Theo Bos tijdens 100e Vierdaagse Nijmegen

DELFZIJL - De vier leden van de w.s.v. Spirit, Janny Velema, Jan Oolders en Joke en Theo Bos, hebben met succes de finish van de 100e Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen in Nijmegen gehaald.

In de loop van de vrijdagmiddag arriveerden zij, na de glorieuze intocht op de Sint Annastraat ofwel de Via Gladiola, op De Wedren waar zij zich afmeldden bij hun startbureau en de bijbehorende versierselen in ontvangst namen.

Zo kon Jan Oolders, die de 40 km.-afstand liep, zijn 16e kruisje in ontvangst nemen, terwijl Janny Velema haar 24e kruisje kreeg en Joke Bos haar 19e. Maar de derde Spirit-loper op de 30 km.-afstand, Theo Bos, beleefde wel een heel speciale Vierdaagse, want hij behaalde zijn 50e kruisje.

Het was een Vierdaagse-editie van extremen, want niet alleen kregen de lopers te maken met zeer hoge temperaturen, variërend van 27 tot 34 graden, op vrijdagochtend kregen de wandelaars te maken met een aantal pittige onweersbuien, waarbij het hemelwater met bakken uit de lucht kwam.

Ook het aantal uitvallers was uitzonderlijk hoog. Zo vielen op de 1e wandeldag 1.206 deelnemers uit, op de 2e dag 2.050, de 3e dag 914 en op de laatste dag nog eens 439, wat het totaal aantal uitvallers op 4.609 bracht.​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​