Hockeyclub Eemsmond groeit aan het Zwet

DELFZIJL - Het is een jaar geleden dat Hockeyclub Eemsmond haar nieuwe locatie aan het Zwet in Delfzijl in gebruik heeft genomen. De jeugdafdeling bloeit.

Hockey is door de verhuizing naar een meer centrale plek in Delfzijl veel zichtbaarder geworden. Hierdoor, maar bijvoorbeeld ook door het geven van hockeylessen op scholen, is het aantal jeugdleden het afgelopen jaar behoorlijk toegenomen. Vooral bij de meiden blijkt de sport erg populair.

Ook het trimhockey voor de senioren heeft groei laten zien: ouders komen via hun kinderen in aanraking met hockey en willenj zelf ook ervaren wat de sport inhoudt.

De accommodatie is intussen op orde, maar er blijft altijd wat te doen natuurlijk. Zo zullen binnenkort zonnepanelen worden geplaatst: goed voor het milieu en ze helpen tevens om de sport betaalbaar te houden. Ook de wedstrijdkleding van de jeugd ziet sinds kort prachtig uit. Naast hoofdsponsor van de club, Autohuis Bouwsema, heeft de Rabobank zich bereid getoond om hoofdsponsor van de jeugd te worden, waardoor deze van nieuwe wedstrijdshirts kon worden voorzien.

Hockeyclub Eemsmond richt zich op hockey als breedtesport voor jongens en meiden, mannen en vrouwen, van de jongste jeugd tot en met de veteranen. Waarbij ze naast het spel ook een goede sfeer, plezier en gezelligheid erg belangrijk vinden.

Er is altijd plek voor nieuwe leden. Mocht je eerst willen proberen of hockey wat voor je is, je kunt altijd een keer komen kijken bij trainingen of wedstrijden of een paar keer kostenloos meetrainen. Dat kan weer na de zomervakantie, tijdens de vakantie zijn er geen trainingen. Het nieuwe trainingsschema is binnenkort te vinden op: hockeyclubeemsmond.nl.