Kriebeldammers over grote stormbaan

APPINGEDAM - De 50e editie van de kindervakantiespelen in Appingedam is vrijdag afgesloten met het nemen van een grote stormbaan en een vossenjacht in het centrum.

‘s Morgens mochten de jongste groepen zich uitleven, ‘s middags de ouderen. Tijdens de jubileumeditie hebben begeleiding en kinderen het weer meegehad. Er moest vaak extra verkoeling in het water worden gezocht.

De exact honderd kinderen beleefden een mooie tijd. Ondanks dat Kriebeldam maar één week heeft geduurd waren er toch meer dan voldoende activiteiten waaronder ook een aantal nieuwe. Naast het traditionele huttenbouwen, speurtochten lopen en pannenkoeken bakken stonden er ook verschillende uitstapjes op het programma. Zo gingen verschillende groepen bowlen in Passe Partout, kwam de brandweer langs om waterspellen te doen, is er een rondvaart gemaakt met het Damsterveer en stond een bezoekje aan de ambulancepost op het programma. Het gezelschap ervaarde de woensdag weer als een dag om naar uit te kijken, met een busreis naar Drouwenerzand en het kamp voor de oudtste kinderen.

Voor de leiding wordt er nog een feestelijke activiteit gehouden, een reünie op zaterdag 15 oktober.

Begin van het jaar was het nog onduidelijk of Kriebeldam door kon gaan en in welke vorm in verband met financiële problemen. Er hebben zich diverse sponsoren gemeld waardoor Kriebeldam toch een extra feestelijke 50ste verjaardag kon vieren. Zo kon er gerekend worden op de steun van het SNS Fonds Eemsmond, het RWE Cultuurfonds, de NAM, Rabobank, NOVO, Rotary Club Eems Dollard, Part Rotary Eems Delta, AkzoNobel, Albert Heijn, Supercoop, Jumbo en nog tal van andere sponsoren.