Fotoserie: Art Carnivale 8 is weer een prachtfeest

STEENDAM - De achtste editie van het familiefestival Art Carnivale is nog in volle gang, maar de eerste twee dagen was het al een prachtig feest.

In het park bij het strand van het Schildmeer is het een en al levendigheid in een uiterst gezellige sfeer. De toeschouwers wordt een enorme variatie aan kunst en cultuur geboden, waarbij echt iedereen, van jong tot oud, actief kan deelnemen og gewoon op het gemak genieten.

De symboliek van het getal acht speelt een rol in de vormgeving en de muziek- en theateruitvoeringen. Verder vertier is er op een (kunst)markt, tijdens workshops en een enorme veelheid aan kinder-doe-dingen. De kinderen genieten niet alleen van het aanbod, maar krijgen ook al wat cultureels mee, zoals bij de bijzondere gedichtenfiets. Door erop te fietsen komen vele raderen met woorden in beweging, die middels knoppen tot stilstand kunnen worden gebracht. Na enig geduld valt er dan een zelf bij elkaar getrapt gedicht te lezen. Meestal staat er ook echt iets (diep)zinnings.

Zondag 24 juli staan nog de volgende artiesten op het programma:Erwin de Vries, Fierce Mind Diddly, Grassmoawer, In Eigen Nat, Isis & The Wolf, Lunar, Ol &Hout, Opa & Kunstgebit, Passies & Havinga, Pieter van der Zweep, Pushing Wood Soundsystem, Roos, Sebastiaan & Obed, Shireen, Sophia Miranda Kienhuis, Studio Tape, Sweeter Sins, Tinto Sol, Veronique Hogervorst, Wahida & Durkje.

De toegang tot familiefestival Art Carnivale is gratis.

Meer informatie over het festival is te vinden op: www.artcarnivale.nl.