Theo Dik wint eindelijk Schildweek

STEENDAM - Theo Dik heeft tijdens zijn 42e deelname eindelijk de Schildweek gewonnen in de koningsklass, de 16m2 klasse.

Hij werd vaak tweede bij de zestienkwadraten. Nu ook bleef het ook tot het einde van de laatste wedstrijd spannend in de rondspant latjesboten voordat Theo Dik en zijn fokkenist Daniël Folkersma de zege veiulig konden stellen. Bas Mandemaker en Jelle de Lange werden nummer twee en Gerrit Hofstra en Fokke de Jong gingen met de derde prijs naar huis.

De Schildweek werd onder zonnige omstandigheden verzeild door deelnemers uit het hele land. Van jong tot oud werd 6 verschillende klassen om de eer gestreden. s’Avonds was er volop sfeer. Mede door de goede samenwerking met de horeca, Art Carnivale, de sponsoren en de medewerking van vele vrijwilligers. Meer dan 3.000 bezoekers bezochten afgelopen week de wateren en waterrand van het Schildmeer op zoek naar vertier. Mede door het mooie weer hing er een gemoedelijke sfeer.

De zeilers hadden wel wat meer wind gewild maar desondanks zijn er 9 wedstrijden gevaren en was het in diverse klassen tot op het laatste best spannend wie er met de hoofdprijs naar huis zou gaan. De zeilers waren enthousiast en lovend over de organisatie van de Schildweek. Het bestuur van Zeilvereniging Schildmeer ziet het aantal deelnemers nog steeds stijgen.

De O-jol klasse was na een paar jaar weer terug van weg geweest. Dit jaar lagen er in het weekend maar liefst 12 stuks aan de start.dweek. Anne Drenth bleef in deze klasse nipt voor Melle Heerlien en Jeroen Nijburg.

In de Laser Radiaal klasse heeft Martien Zeegers de Schildweek gewonnen voor Annechina de Jong en Erik Visser. Martien won vier van de acht races.

In de jeugdklasse ging het om de eer in de Flits-, Optimist- en Splashklasse. In de Flitsklasse hebben Jorrit van der Kooi en Lieke Gerlofs de hoofdprijs mee naar huis genomen. Voor Anne en Arnoudt Reitsma en Jaap Reitsma en Coen Bijlsma. Bij de Flits B waren Christiaan Koek en Niels Gerlofs heer en meester: met maar liefst negen eerste plaatsen en één derde plaats waren zij de terechte kampioen. In de Flits C was het tot aan de laatste wedstrijd erg spannend wie met de hoofdprijs naar huis zou gaan. Uiteindelijk zijn dat Lieke van der Kooi en Fenna Donker geworden, voor Sybrant Koek en Miranda Antoine. Met als nummer drie Femme Rijk en Diana Jansma.

In de Optimist A ging Monique Sabong met de hoofdprijs naar huis, voor Tim Rijfers en Sophie Drenth. In de B ging de hoofdprijs naar Jasmijn Drenth, voor Justin Honkoop en Lucie Voogd. De aller kleinsten (rond de 7 jaar) voeren hun eigen wedstrijden in de Optimist C. Jarno Bruins ging hier met de hoofdprijs naar huis, gevolgd door Joran Visscher en Lars Zuur.

In de Splash klasse heeft Daan Vloet zijn broer Mart verslagen. Niek Kuin werd derde.

Schildweek 2017 wordt gehouden van 21 juli tot en met 27 juli.