Tour Zeehondencentrum

PIETERBUREN - Deze Wad ’n Truck biedt tal van activiteiten, waaronder virtueel zwemmen met zeehonden. De truck is een voorproef op het toekomstige Werelderfgoedcentrum Waddenzee, waarvan momenteel het concept wordt ontwikkeld.

De Wad ‘n Truck is startpunt voor verschillende activiteiten voor het hele gezin en herbergt een onderzoekslaboratorium en mini-bioscoop.

In een levensechte virtual reality-ervaring kunnen bezoekers zwemmen met zeehonden, in het laboratorium wordt onderzoek gedaan naar de gevolgen van plastic soep op het leven in de Waddenzee en er zijn korte films te zien waaronder een film van documentairemaker Ruben Smit.

In samenwerking met Staatsbosbeheer, IVN en de Natuurschool worden excursies op en om het Wad georganiseerd, kinderen ontdekken het onderwaterleven met steigervissen en met regelmaat vertrekt een bootexcursie om zeehonden te spotten op het Wad. Deze activiteiten op het Waddenkwartier zijn mede mogelijk gemaakt door Provincie Groningen en Gemeente de Marne.

De Wad ’n Truck is iedere woensdag en in de weekenden geopend tot en met 21 augustus.

Daarnaast zijn er diverse activiteiten waarbij de truck ook apart geopend is. Informatie over het programma: www.zeehondencentrum.nl/lauwersoog.