Stadsbestuur fietst door Appingedam

APPINGEDAM - Net als voorgaande jaren startte het stadsbestuur van Appingedam het nieuwe vergaderjaar met een fietstocht.

Tijdens de fietstocht worden nieuwe projecten en actuele ontwikkelingen bekeken. Het thema van de fietstocht van dit jaar was 'Versterkingsopgave Appingedam'.

Op woensdagavond 7 september begon de tocht, onder prachtige weersomstandigheden, bij de Spoorbaan. Daar werd een bezoek gebracht aan Stut-en-Steun. Mevrouw Van Eijkern gaf het bestuur uitleg over de onafhankelijk hulp en ondersteuning die Stut-en-Steun biedt aan iedereen die te maken heeft met de schadelijke gevolgen van de mijnbouwactiviteiten in de provincie Groningen.

Vervolgens gaf wethouder Usmany een toelichting over de herinrichting van het stationsgebied en werd de fietstocht voortgezet via de Willem Alexanderlaan, Solwerderstraat naar de Stationsstraat. Bij Dierenartsenpraktijk Van Zeebroeck kreeg het stadsbestuur een rondleiding door de praktijk.

Daarna werd koers gezet naar de Jonkerslaan waar de heer Hoeben van Woongroep Marenland uitleg gaf over de versterking en verduurzaming van de woningen aan de Jonkerslaan.

Eindpunt van de fietstocht was de Eendrachtlocatie. De stadstuinen werden bekeken en het bestuur kreeg een rondleiding door het Versterkingspunt Appingedam in het voormalig kantoor Eendracht.

De fietstocht werd afgesloten met een hapje en een drankje op de Stadswerf.