Dollardfestival voor vogelliefhebbers en natuuronderzoekers

TERMUNTEN - Het Groninger Landschap houdt zondag 18 september het vierde Dollardfestival. Dit vogelspektakel is voor het hele gezin.

Iedereen is van harte welkom om de Dollardvogels met eigen ogen te ontdekken. De Dollard is één van de beste natuurgebieden van Nederland. Een mooie locatie om een dag met natuur en vogels bezig te zijn. Tijdens vorige edities werd er tijdens het Dollardfestival een zeearend gezien, de vliegende deur. En ook de slechtvalk werd gezien: de snelste vogel ter wereld.

Het Dollardfestival speelt zich af in en rond bezoekerscentrum Reidehoeve. Voor het bezoekerscentrum wordt een festivalplein ingericht met marktkramen en doe-activiteiten zoals uilenballen uitpluizen, waterbeestjes vangen, je eigen brood maken en insectenhotels maken. Vanaf het plein vertrekken de hele dag excursies, onder begeleiding van bevlogen gidsen. Ze gaan onder andere naar de vogelkijkhut en de zeehondenkijkwand. Op meerdere plaatsen staan telescopen en verrekijkers klaar.

Het bezoekerscentrum van Het Groninger Landschap Reidehoeve ligt aan de Dallingeweersterweg 30 9947 TB in Termunten. Het festival begint om 11.00 uur en is om 17.00 uur afgelopen. De toegang is gratis. Er rijden huifkarren om deelnemers van de parkeerplaats naar en van het bezoekerscentrum te vervoeren.