Farmsumer kerk opnieuw in gebruik genomen

FARMSUM - Na een langdurige periode van restauratie, alsmede het herstel van aardbevingsschade, wordt de Farmsumer kerk in het weekend van 16,17 en 18 september opnieuw in gebruik genomen.

Hierbij wordt ook aandacht geschonken aan de in 2012/2013 gevonden grafzerken, die een ongeëvenaarde verrijking betekenen voor het funeraire erfgoed in de provincie Groningen.

Het Lohman-orgel wordt na een volledige restauratie eveneens in gebruik genomen.

Vrijdag 16 september is de officiële heringebruikname voor genodigden. Zaterdag 17 september is het open huis van 10.00 tot 16.00 uur .Deze dag worden de vondsten, die in de kerk tijdens de restauratie tevoorschijn zijn gekomen, tentoongesteld. Er wordt doorlopend een video vertoond van de restauratie van kerk en orgel.

Het orgel zal telkens op het hele uur bespeeld worden door plaatselijke organisten. Om 20.00 uur is er een orgelconcert door Pieter Pilon.

Zondag 18 september wordt er om 09.30 uur een feestelijke dienst gehouden voor de hele Protestantse Gemeente Delfzijl. Medewerking wordt verleend door het Fluitensemble van het IVAK en organist Pieter Pilon.