Burdy trekker vijfde Multiculty Festival De Wending

DELFZIJL - Het Multiculty Festival beleeft zaterdag 17 september de vijfde editie rondom het winkelcentrum de Wending in Delfzijl. Op het podium is Burdy de grote trekker.

Het festival wordt georganiseerd vanuit Wijk Belangen Delfzijl Noord in samenwerking met verschillende partners. De organisatie is er wederom in geslaagd een grote groep vrijwilligers bij elkaar te vinden om dit festival te realiseren.

Vijf jaar geleden is het festival heel klein begonnen, maar was meteen een daverend succes. Langzamerhand is het uit zijn jasje gegroeid. Daarom is nu ook het Vestingpark bij de Wending er nu bij getrokken, evenals een deel van het terrein van Groen voor Rood, waar zich een prachtige sportkooi bevindt.

Deze sportkooi zal worden benut in samenwerking met Samen Jong en Futsal Delfzijl, voor een straatvoetbaltoernooi voor de jeugd, van 13.00 tot 16.30 uur. Deelname aan het toernooi is gratis. Teams van vier personen kunnen zich opgeven voor de leeftijdscategorieën 8 tot en met 12 en 13 tot en met 16 jaar. Lijkt het je leuk om mee te doen, geef je dan op via: samenjongdelfzijl@hotmail.com of 0617421750.

Op De Wending en in het Vestingpark staan 60 kramen met een grote diversiteit aan koopwaar, informatiestands en veel snuisterijen. Er zijn gerechten uit diverse landen verkrijgbaar, zoals de Antillen, Turkije, Indonesië, Nederland en Suriname.

Naast de braderie en het voetbaltoernooi is er een heus kinderplein opgezet, met een parcours van oud-Hollandse spelletjes, een grote stormbaan en een springkussen. Ook de dierenweide van de familie Hovenkamp is aanwezig.

In de afgelopen jaren hebben al heel wat artiesten op het podium gestaan van het multiculty festival. Ook dit jaar is de organisatie erin geslaagd een grote verscheidenheid aan artiesten te boeken. Naast Burdy treden de multiculty Reggae band, Out of tha Box en Stowaway op.

Om 10.00 uur is de Grand Opening om vervolgens af te trappen met Noord Got Talent.