Jarige Kunsthof houdt Duitse kunstroute

APPINGEDAM - Galerie DNKA (De Noordelijke Kunsthof in Appingedam) houdt in het weekend van 10 en 11 september voor de tweede keer de kunstroute ‘Appingedam uit de kunst’, nu met als thema ‘Typisch Duits’.

Vanwege haar 65-jarig jubileum viert de Stichting De Noordelijke Kunsthof dat met een passend evenement in het centrum van Appingedam. En evenals in 2011 zullen particuliere, monumentale huizen en andere monumenten in Appingedam veranderen in expositieruimtes met moderne kunst. Deze keer dus met zowel Nederlandse als Duitse kunstenaars, die zich bij hun werk hebben laten inspireren door typisch Duitse zaken. De tentoonstelling ‘Typisch Duits’ is een vervolg op de succesvolle expositie ‘Typisch Hollands’, die eerder, zowel in Nederland als bij onze Oosterburen zeer goed bezocht is.

In de 18 locaties exposeren 19 bekende kunstenaars uit Nederland en Duitsland van 11.00 tot 17.00 uur hun kunstwerken, schilderijen, foto’s en sculpturen. Deelnemers zijn onder andere Eveline van Duyl, Yvonne Struys, Kriso ten Doornkaat, Mirjam Kerstholt en Koos ten Kate.

Er is een folder samengesteld met alle relevante informatie en locaties. De folder is gratis verkrijgbaar bij VVV Appingedam, galerie DNKA en vele deelnemende locaties. Daarnaast is een catalogus van de expositie gemaakt. Hierin worden alle kunstenaars belicht, staat informatie over de betrokken locaties en een aantal interviews met 'bewoners/gebruikers' van de locaties. De catalogus is vanaf 9 september te koop in GalerieDNKA.

De tentoonstelling wordt geopend op vrijdag 9 september om 16.30 uur in Galerie DNKA /de Noordelijke Kunsthof, door Rika Pot, burgemeester van Appingedam en Ludwig Sonnenberg, burgemeester van Weener (Ems).

De overzichtstentoonstelling, met werk van alle deelnemende kunstenaars, is daarna tot en met 9 oktober 2016 te bezoeken op vrijdag, zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur in galerie DNKA. Blankenstein 2 in Appingedam.