Groentezaak Lubbers stopt ermee in Delfzijl

DELFZIJL - Bert Haaijer stopt na komend weekend met zijn groente- en fruitzaak Lubbers in Delfzijl.

Zoals bekend heeft de gemeente Delfzijl besloten de Vennenflat te slopen en dat betekent voor de ondernemers onder de Vennenflat dat er voor hen geen plaats meer is. De Vennenflat wordt begin 2017 gesloopt. Dat houdt in dat de winkelpanden voor 1 oktober 2016 leeg moeten zijn.

Voor Bert Haaijer betekent dit dat hij na zaterdag 17 september de deuren sluit. „Met pijn in mijn hart. Want ik heb altijd met heel veel liefde dag in, dag uit de bewoners van Delfzijl voorzien van hun dagelijkse portie verse groente, fruit en aardappelen. Dagelijks was ik om 5 uur aanwezig om de verse spullen te ontvangen en in de winkel te presenteren.”

De gemeente heeft samen met Haaijer gezocht naar een andere locatie voor een nieuwe winkel. Gezien zijn leeftijd en de toekomstvisie van de gemeente voor het centrum van Delfzijl ziet hij echter af van deze mega-investering. Met Bert Haaijer verdwijnt de laatste groente en fruit-specialist uit de regio. Mensen zijn straks aangewezen op de supermarkten voor hun versboodschappen.

Hij neemt afscheid met pijn in zijn hart. „Vooral het contact met mijn klanten, zal ik erg missen.”

In 1986 is Bert Haaijer begonnen als groentespecialist in Delfzijl. Hij was toendertijd bedrijfsleider van een groentewinkel in Zuidlaren, maar zijn toenmalige werkgever zocht een goede bedrijfsleider voor de winkel op Kuilsburg. Na 4 jaren werd in het centrum van Delfzijl een nieuwe Lubbers Groente en Fruitwinkel geopend aan het Vennenplein en Bert Haaijer werd daar aangesteld als bedrijfsleider.

In 1992 is de eigen snijkeuken verkleind en er kwam een slagerij bij in. Dit was een goede zet, want de combinatie groenteboer en slager is tot op dit moment zeer succesvol.

In 1993 kon Bert Haaijer de winkel overnemen als zelfstandig ondernemer. En nu komt er na bijna 30 jaar een einde aan dit tijdperk.