Spectaculaire meerkorigheid Nicolaïkerk

APPINGEDAM - Voortbordurend op het succesvol koorconcert met Venetiaanse muziek van vorig jaar, houdt de Stichting Concerten Nicolaïkerk zaterdag 15 oktober om 20.00 uur een concert met 16de –en 17de –eeuwse koormuziek. .

In dit concert, in samenwerking met de dirigent Jelte Hulzebos, staat de componist Dieterich Buxtehude centraal. Van hem wordt het grootste en zelden uitgevoerde werk Benedicam Dominum voor 24 stemmen uitgevoerd. Een live-uitvoering van dit werk is een unieke ervaring, te meer vanwege de opstelling van de musici en de koorzangers. Zij worden in alle hoeken van de Nicolaïkerk opgesteld, zodat het publiek volledig omringd wordt door de uitvoerenden.

Van Johann Schelle wordt uitgevoerd het Lobe den Herren, meine Seele voor 24 stemmen. Een primeur voor de Nicolaïkerk want dit werk wordt voor het eerst in Nederland uitgevoerd.

Verder worden nog werken van Schütz, Schein en Praetorius ten gehore gebracht. Ook zullen de koperblazers nog twee stukken spelen die zelden live te horen zijn.

De uitvoerenden zijn 19 instrumentalisten die gespecialiseerd zijn in de uitvoeringspraktijk van de 17de eeuw, 5 professionele zangsolisten en twee koren. De koren zijn het Cantate Consort en Sonus Vita, twee koren van 25 uitstekend zingende amateurs.

Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij de VVV Appingedam.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door Loket Leefbaarheid, de gemeente Appingedam, SNS Fonds Eemsmond, Kunstraad Groningen en SPAA.