Verhalenden kunst Indonesië in Bart Art Box

THESINGE - Bart Art Box in Thesinge heeft van 16 oktober 2016, opening 15.00 uur, tot en met 13 november de tentoonstelling Eerbied, met vehalnde kunst uit Indonesië.

Deze tentoonstelling past in de reeks, die begon in 2011, om elk jaar in Bart Art Box een of twee tentoonstellingen te houden met kunstenaars die een directe eigen of voorouder band hebben met Indonesië.

Edith Bons (Merauke, 1952), uit Delft, zal op de Vide de installatie “Haram” met beelden en diverse materialen maken. De titel verwijst naar de wederzijdse invloeden van de Javaanse cultuur en de Islam .

Kit Luhulima (Oostburg, 1956), Utrecht, brengt meer dan levensgrote portretten, met houtskool getekend, zwart-wit dus, als eerbetoon aan de eerste generatie Molukkers, van daar naar hier, van Indonesië naar Nederland, op de Vide.

Nicolaas Ririmasse (Teuge, 1955), Roode Haan bij Groningen, verwerkt in zijn abstracte en gelaagde olieverfschilderijen van groot formaat gestileerde motieven en andere zaken uit de Molukse cultuur.

Paul Veenstra (Jakarta, 1950), Groningen, heeft het afgelopen jaar een serie grote, zeer kleurige pastel/aquarel tekeningen, met een ondeugend karakter, voor in de Grote Zaal gemaakt. Deze grote tekening is beeldvullend en groot 150x600 cm.

Open: zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.