Gouden penselen op De Triangel

APPINGEDAM - Op CBS de Triangel zijn woensdag in het kader van de Kinderboekenweek prijzen uitgedeeld voor de mooiste, leukste, grappigste tekeningen, gedichten en verhalen.

In iedere groep zijn twee winnaars: een gouden penseel of pen voor de eerste prijs en een zilveren pen of penseel voor de tweede prijs. Daarnaast hebben de winnaars en winnaressen een mooi boek uitgereikt gekregen. De boeken zijn beschikbaar gesteld door de ‘intensieve stimuleringsregeling 2016-2018’ van de Bibliotheek op school. Deze stimuleringsregeling is bedoeld om kinderen meer te laten lezen zodat ze beter worden in taal. CBS de Triangel is als enige school in de provincie Groningen uitkozen om deel te nemen aan deze regeling.

Als knallende afsluiter van de Kinderboekenweek hebben de leerlingen van groep 3 tot en met 8 de voorstelling: ‘De te gekke oma’ gekeken. Thirza Wieringa en Helma Mulder van MoDo(moeder-dochter) Theatervoorstellingen speelden een prachtige voorstelling. Een oma die met haar kleindochter Mila gaat kamperen onder de blote sterrenhemel. Een oma met een rugzak en op bergschoenen, een beetje gek toch? Het laat zien dat opa’s en oma’s geen oude mensen zijn met rimpels, grijs haar en een stok, maar actief en vol ideeën.