Spooktocht Appingedam met horrorclowns

APPINGEDAM - In en om Appingedam zijn vrijdag 21 en zaterdag 22 oktober weer veel griezels, spoken en ander gespuis op pad tijdens de vierde editie van Spooktocht Appingedam.

Langs de route, die ongeveer 6 kilometer lang is en ongeveer 2 uur griezelplezier oplevert, staat een team van ongeveer 150 vrijwilligers die zich vermommen in de meest verschrikkelijke gedaantes. Bijna 800 deelnemers zullen in groepen van maximaal tien personen de route gaan volgen.

De organisatie wil benadrukken dat inwoners van Appingedam of de deelnemers aan de spooktocht niet hoeven te vrezen voor horrorclowns. Clowns zijn wel gewoon van de partij. Alle vrijwilligers hebben zich te houden aan strikt geldende regels. Alle vrijwilligers, clown, spook of zombie, mogen de mensen niet vastpakken of met scherpe voorwerpen dreigende bewegingen maken. Dat is een gouden regel in spooktochtland.

De spooktocht gaat door bossen, langs landerijen en zelfs over het water. Er zijn dit jaar professionele acteurs aangetrokken. De tocht is een combinatie van lach en schrik, de sleutels tot het grote succes van deze spooktocht.

In vrij korte tijd is de spooktocht zo hard gegroeid dat voor het lustrum van volgend jaar aansluiting is gezocht bij de Stichting Activiteiten Stad Appingedam (SASA). Dat wordt een hele bijzonder editie, verzekert de organisatie.