Boekmaatjes in Appingedam

APPINGEDAM - Bibliotheek Appingedam heeft in samenwerking met twee basisscholen en zorginstellingen het voorleesproject Boekmaatjes succesvol uitgevoerd

Zo hebben de leerlingen van CBS de Triangel voorgelezen aan ouderen op Verzorgingshuis Damsterheerd. De Leerlingen van SBO de Delta hebben door middel van zelfgemaakte verhalen een bingospel gemaakt en deze verhalen ook voorgelezen aan de ouderen in Zorgcentrum Solwerd

Tevens hebben leerlingen van beide scholen luistercd’s gemaakt; ze hebben verhalen ingesproken die de ouderen ook na de Kinderboekenweek nog kunnen beluisteren.

Tijdens de Kinderboekenweek staan opa’s en oma’s centraal onder het motto Voor altijd jong!. De bibliotheek richtte zich niet alleen tot opa’s en oma’s maar juist ook op eenzame en kwetsbare ouderen. Ouderen vinden het vaak ook fijn om voorgelezen te worden; het geeft ontspanning en sfeer en is soms een aanleiding om met elkaar te praten of herinneringen op te halen.

Met het voorleesproject Boekmaatjes probeert de bieb verhalen en (voor)leesplezier door leerlingen van groep 7 en 8 uit het basisonderwijs naar de ouderen te brengen.