3000 Kuub klei voor Dutchsupercross

ZUIDBROEK - Kiepers en tractoren reden de afgelopen dagen af en aan naar de Eurohal in Zuidbroek. Er wordt liefst 3000 kuub klein naar binnengebracht om de baan voor de Dutchsupercross 2016 gereed te maken.

Er doen op 28, 29 en 30 oktober topcoureurs uit 15 landen mee aan het mede door MC Delfcross uit Delfzijl georganiseerde evenement, dat wordt opgeluisterd door pompom girls en live muziek. De baan is deze week geboetseerd op aanwijzingen van de Belg Freddy Verherstraeten., een echte specialist. Als geen ander weet Verherstraeten hoe de hindernis eruit moet zien om de baan spectaculair en veilig te ontwerpen. Een extra complicatie in Zuidbroek is het deelnemersveld. Dutchsupercross biedt ook startgelegenheid aan de breedtesport. Ook die jongens en meiden moeten goed en veilig over de baan kunnen rijden. Voor hen is de Dutchsupercross een hoogtepunt in het jaar. Daarentegen moet het voor de internationale elite van het supercross ook uitdagend zijn. De rijders komen vanuit Amerika, Australië, Zuid-Afrika en vele landen van Europa naar Zuidbroek om mooie wedstrijden te laten zien.

In tegenstelling tot veel andere SX evenementen houdt Dutchsupercross ook oog voor de vele hobbyisten die ieder weekend lekker op de motor willen crossen. Zij kijken reikhalzend uit naar de wedstrijd in Zuidbroek. De vrijdag is echt hun dag met startgelegenheid voor de allerkleinste crossers in de klassen 65 en 85cc (kleine en grote wielen) als ook in alle andere regionale klassen 125cc, SX2, SX Open. Ook de Inters SX1 en SX2 zullen die avond in de arena verschijnen voor demonstraties, een pre-show van het spektakel dat SX- kanonnen met hun 250 en 450cc machines zullen laten zien tijdens de zaterdag en zondag.

Op zaterdag en zondag zijn de internationale wedstrijden in de klassen SX1, SX2, SX65, SX85, SX125. Naast de wedstrijden is er een uitgebreid programma met amusement en kan er tot in de late uurtjes doorgehaald worden in de Skihut bij de afterparty. Tijdens de familie-zondag zijn er veel extra activiteiten voor de kinderen. Vanzelfsprekend is ook Crossy, de mascotte van Dutchsupercross, alle dagen van de partij.

Ook dit jaar komt een keur van internationale SX sterren naar Zuidbroek onder aanvoering van US AMA SX racer Ben Lamay, die voor Mulders Motoren samen rijdt met .de Fransen Jason Clermont en LoicRombaut. Het Duitse Castrol Power 1 Moto Web team komt met drie US Supercross rijders, Cole Martinez, Brendan Sipple, Greadie Featherstone en extra nog eens de Canadees Kade Walker. Ook het Monster Energy Pfeil Kawasaki team brengt een sterke bezetting. Het team komt met maar liefst vijf rijders naar Zuidbroek onder wie de twee sterke SX1-rijders Filip Neugebauer (CZ) en de Brit Paul Coates. Ook in de SX2 klasse is het Monster Energy Pfeil Kawasaki team sterk vertegenwoordigd met de Nederlander Luca Nijenhuis en Duitser Stephan Buttner.De overwinning van Nick Kouwenberg en Haverkamp Racing bij de Dutch Supercross van vorig jaar staat nog vers in het geheugen gegrift. Onder het motto “never change a winning team” gaan Haverkamp Racing en Nick Kouwenberg voor titelprolongatie. Ook de Engelse broers Chris en Matthew Bayliss zullen in de kleuren van Haverkamp Racing starten. Promax Racing SX&MX team komt met Marcus Lee Soper (GB), Frederik Goul Jensen (DK), Christopher Thies (USA) en Bryan Spencer (USA). Verder zijn Ryan Breece(USA), Jace Owen (USA) en Jack Brunell (GB) van de partij. De laatste wist al eens te winnen in Zuidbroek.

Andere Nederlanders aan de start zijn Jeffrey “No Meursie” Meurs, Mike Kras, Dani de Vries, Jessy Neeleman en Bram van den Hoek.

Meer informatie is te vinden op: www.dutchsupercross.nl.