Barokorkest Dilettto Musicale in Hippolytuskerk

Delfzijl - De Culturele Raad Middelstum houdt zondag 6 november om 15.00 uur een concert met het barokorkest en -koor Diletto Musicale in de Hippolytuskerk in Middelstum.

Zij brengen Die Kunst der Fuge, het onbetwiste meesterwerk van J.S. Bach.

Voorafgaand is er om 14.30 uur een carillonconcert van hetzelfde werk door Henk Veldman. Het is een uniek concert omdat dit stuk speciaal voor deze uitvoering is bewerkt. Oorspronkelijk voor clavecimbel gedacht, zijn er tegenwoordig talloze uitvoeringen te horen, maar vrijwel nooit is er een rol voor zangers.

Met de bonte bezetting van strijkers, verschillende blazers (uiteraard allemaal barokinstrumenten) en het koor brengt Diletto Musicale een ongewoon levendige versie.

Een memorabel concert omdat het Centrum voor Oude Muziek & Dans per 31 december 2016 gaat sluiten en daarmee ook Diletto Musicale stopt. Het is dus een afscheidsconcert.

De laatste fuga van dit werk, de laatste fuga van het programma, de laatste die Diletto Musicale speelt en zingt, is niet af. Bach stierf terwijl hij er aan werkte, een open einde dus.

Reserveren is aanbevolen, via: 0595 551604 of info@cultureleraad-middelstum.nl of via www.centrumvooroudemuziekendans.nl.