Stiltewandeling langs vier kerken

KREWERD - In het kader van Allerzielen wordt er zondag 30 oktober een stiltewandeling gehouden langs vier kerken.

Allerzielen is een van oorsprong katholieke gedenkdag waarbij overledenen herdacht worden. In de route van tien kilometer zijn vier kerken van Stichting Oude Groninger Kerken opgenomen.

Deelnemers lopen gedurende de dag van de kerk van Krewerd naar Oosterwijtwerd, naar Eenum tot het eindpunt Zeerijp. In alle kerken kan de wandelaar in stilte zitten en wat eten en drinken. Ieder loopt in zijn eigen tempo en met zijn eigen thema. Op het eindpunt in de Jacobuskerk van Zeerijp is een gezamenlijk stiltemoment van 16 tot 17 uur waar ook geïnteresseerden welkom zijn. Wandelaars krijgen vervolgens nog een avondmaal aangeboden in de Kleine Antonius

Het is een unieke pelgrimstocht waarbij je van dorp naar dorp loopt en ondertussen loop je in je eigen wereld, je gedachten verstillen door het ritme van het lopen. Mensen gebruiken dit al eeuwen voor bezinning. Het decor van de middeleeuwse kerken en het Groningse landschap is een ideale combinatie om geliefden in het kader van Allerzielen te gedenken. Samen onderweg, wandelen, niet per se ergens heen maar als doel op zichzelf en in stilte

De start is vanaf Buurthuis Zeerijp vanaf 9.30 uur. Deelnemers worden vanaf daar vervoerd naar Krewerd waar de route begint.

Opgeven kan via info@buitengewoonleven.NU en graag voor 28 oktober.

Deze wandeling wordt georganiseerd door Stichting Buitengewoonleven.NU in samenwerking met de Stichting Oude Groninger Kerken.