Weer acht Pronkjewails erbij in gemeentehuis Delfzijl

DELFZIJL - Wethouder Hans Ronde heeft vrijdag in de centrale hal van het gemeentehuis van Delfzijl acht fotocollages onthuld van bewonersinitiatieven.

Eerder werden al vijf van dit soort inintiatieven op deze manier in het zonnetje gezet. Ronde deed dit samen met vertegenwoordigers van de initiatieven, de wethouders Joostens en Menninga en diverse medewerkers van de gemeente. De fotocollages komen te hangen in de galerij Delfzielster Pronkjewails, een galerij met foto's van bewonersinitiatieven waarmee de gemeente in 2015 is gestart.

De gemeente Delfzijl wil van het waarderen van bewonersinitiatieven als Delfzielster Pronkjewails eengoede traditie maken. Wethouder Hans Ronde: „Ze inspireren anderen en geven de gemeente kleur." De acht initiatieven die een plekje hebben gekregen in het gemeentehuis zijn: Brede Werkgroep Holwierde, Boekspot Steunstee Woldendorp, Multiculty feest Delfzijl Noord, Visserijmonument Termunterzijl, Wijkpark Rengersweg Farmsum, Feestweek Bierum, Spijk terug naar toen en zwerfvuilploeg Tuikwerderrak.