Allerzielenviering begraafplaats Wittewierum

WITTEWIERUM - Op de algemene begraafplaats aan de Bloemhofweg in Wittewierum vindt zondag 6 november tussen 17.00 en 19.00 uur een Allerzielenviering plaats.

Allerzielen is een moment in het jaar om de geleefde levens van wie zijn overleden te herdenken, om de betekenis die zij voor ons hadden levend te houden, te treuren om het gemis en met vreugde terug te kijken op hun eigenheid.

Het maakt niet uit of je dierbare op de begraafplaats begraven is of niet, of dat het kort of lang geleden is dat diegene is overleden. Tijdens de viering is de begraafplaats verlicht met honderden lichtjes. Bezoekers kunnen er naar muziek en gedichten luisteren en een bakje troost drinken. Op verschillende manieren kan worden geuit dat de gestorvene herinnerd wordt en niet vergeten is. Zo is er bijvoorbeeld de mogelijkheid om een bloembol te kiezen die past bij degene die herdacht wordt en deze te planten. In het voorjaar komen de geplantebloembollen op als een bloeiend hart.

De viering in Wittewierum heeft geen traditioneel katholieke invulling maar is een nieuw en open dorpsritueel, geïnspireerd op oude gebruiken die aansluiten op de samenleving van nu.