De onmisbare gids voor iedere mantelzorger

Delfzijl - HOORN Met Klein Geluk voor de Mantelzorger schreven Maria Grijpma en Inge Jager een onmisbare gids om goed voor jezelf te zorgen als mantelzorger.

En dat is precies wat nu nodig is, in deze tijden waarin de zorg in zwaar weer verkeert en maar liefst 33% van de volwassen bevolking (4 miljoen mensen) in Nederland mantelzorgtaken uitvoert.

Met deze praktische en inspirerende gids worden mantelzorgers uitgenodigd om gebruik te maken van alle mogelijkheden die voor hen beschikbaar zijn. Het verschijnt op 1 november, precies negen dagen voor de Dag van de Mantelzorg.

Gaan zorgen voor een ander is iets wat je vaak ‘overkomt’: je geliefde, een ouder, een kind of een vriend wordt ziek en jij neemt de zorg op je. Maar wie niet oppast vergeet zichzelf, met alle nare gevolgen van dien.

Dit rijke en zeer informatieve boek verlicht het leven van mannen en vrouwen die last hebben van bijvoorbeeld stress, fysieke klachten, gevoelens van machteloosheid of eenzaamheid door de situatie waarin ze zich bevinden. De praktische suggesties en helder geschreven aanwijzingen over ontspannen, jezelf het beste gunnen, grenzen aangeven, samenwerken, delegeren, opruimen of hulp vragen helpen hen om stap voor stap Klein Geluk terug te brengen in hun leven.

Daarnaast bevat het boek volop interviews, boektitels, websites en tal van mogelijkheden om mantelzorgers in Nederland te ondersteunen.

‘Nuttig, inspirerend en laagdrempelig: een mooi cadeau voor mantelzorgers,’ vindt Mezzo, de landelijke vereniging voor mantelzorgers

Maria Grijpma en Inge Jager hebben beiden jarenlange ervaring in de gezondheidszorg, onder andere als coach en trainer. Ook hebben ze beiden ervaring als mantelzorger. Zij weten als geen ander dat je het als mantelzorger niet volhoudt als je niet goed voor jezelf zorgt. Samen schreven ze eerder al het Handboek voor Klein Geluk waarvan meer dan 10.000 exemplaren werden verkocht. Hun workshops ‘Klein Geluk’ zijn vrolijk en inspirerend.

Inge Jager woont ‘s winters voor een deel van haar tijd in Wehe-den Hoorn