Jong Vocaal Groningen met Slagwerkensemble Appingedam

APPINGEDAM - Jong Vocaal Groningen en Slagwerkensemble Appingedam geven in het weekend van 19 en 20 november twee gezamenlijke concerten.

Op zaterdag isl het concert om 20.00 uur in de Nicolaïkerk in Appingedam en op zondag om 19.30 uur in de Der Aa kerk in Groningen.

Slagwerkensemble Appingedam is meervoudig Nederlands kampioen in de hoogste divisie en staat onder leiding van Theo van Kruistum. Jong Vocaal Groningen treedt op in binnen- en buitenland en won afgelopen voorjaar de eerste prijs bij het korenfestival op Schiermonnikoog. Dit jonge koor (18 tot en met 35 jaar) staat sinds een jaar onder leiding van de jonge dirigent Merlijn Wackers.

Deze twee groepen met liefde voor de muziek, willen hun passie deze twee avonden delen met de aanwezigen. Die kunnen genieten van klassieke werken zoals ‘Ilestbel et bon’ van Passereau, ‘Ave Verum’ van Alwin Schronen en ‘O fortuna’van Orff, maar ook bekende moderne composities zoals ‘You are te new day’ van David en Knight en ‘Shadowland’ uit de musical The Lion King. Een deel van de gezongen werken wordt begeleid door het slagwerkensemble. Het slagwerkensemble speelt stukken van de bekende slagwerkcomponist Henk Martens en het bekende ‘Rood’ van Marco Borsato.

Kaarten zijn te reserveren via: jongvocaalgroningen.nl of www.jongvocaalgroningen.nl.