Symfonieorkest De Harmonie in Loppersum

LOPPERSUM - Het symfonieorkest De Harmonie geeft vrijdag 18 november om 20.15 uur een concert in de Petrus en Pauluskerk in Loppersum.

Het concert wordt geopend met de 32ste symfonie van Wolfgang Amadeus Mozart. In deze slechts zo’n 10 minuten durende symfonie weet de geniale Oostenrijker toch drie frisse delen te verwerken. Door de compactheid van de zelden uitgevoerde compositie lijkt het wel een ouverture.

Het schitterende klarinetconcert uit 1921 van de Ier Charles VilliersStanford wordt niet vaak uitgevoerd, maar kan zeker tippen aan dat van Mozart. Soliste is de uit Winsum afkomstige klarinettiste Gerbrich Meijer. Met een cum laude afgeronde vooropleiding studeert zij nu aan het conservatorium van Kopenhagen. In 2011 en in 2012 behaalde ze een eerste prijs op het Prinses Christina Concours Regionaal in Groningen.

Het concert wordt afgesloten met de vierde symfonie van Franz Schubert, ook wel de Tragische genoemd. Al op zijn 19de (in 1816) voltooide hij dit werk, dat al erg aan zijn negende symfonie, de Grote Symfonie, doet denken.

Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via: www.deharmoniesite.nl.