Lekkernijen NOVO te koop bij GroenRijk

APPINGEDAM - De kans bestaat dat klanten van tuincentrum GroenRijk Eemsdelta de komende periode met een onverwacht product als een cake naar buiten komen.

De verleiding is in ieder geval groot. Cliënten van de NOVO lopen sinds kort op donderdag en vrijdag met een schaaltje met te proeven lekkernijen door de winkel.

Met als doel hun bakproducten als Grunniger poffert, roomboter cake, boterkoek, appeltaart en koekjes in de koffiehoek van GroenRijk aan de man te brengen. Men kan ze daar ook meteen nuttigen, met bij voorbeeld een kop koffie. Emma en André de Vries van GroenRijk bieden hen die verkoopmogelijkheid tot 16 december. In hun eigen winkel/restaurant kunnen de bakkers hun producten sinds 1 november niet meer te koop aanbieden. De brasserie in het kerkje Nicolaas trok te weinig klanten om er een rendabele nering van te maken.

Het kerkje en belendende percelen staan inmiddels te koop. Ook restaurant De Kosterij is gesloten.

Omdat er nog veel vraag is naar producten uit de bakkerij, blijven de cliënten tot 16 december nog twee dagen, op dinsdag en woensdag, in de bakkerij bakken.

De verkoop is donderdag van 13.00 tot 16.00 uur en vrijdag tussen 10.00 en 16.30 uur Bij de NOVO is men druk doende andere dagbesteding voor de horeca- en bakkerijploeg te vinden. Voor een deel is dat al gelukt.