Voorstelling Weg met meer dan 100 dansers

DELFZIJL - Appingedam - Meer dan honderd dansers van Studio Tapila2 zijn druk bezig met de repetities voor dansvoorstelling Weg die zondag 27 november plaatsvindt in Theater de Molenberg.

Het verhaal van een minderjarige vluchteling wordt verteld in een voorstelling met alleen muziek en beweging.

Initiatiefneemster Esmee Tapilatu heeft al meerdere dansvoorstellingen met een hedendaags onderwerp gegeven in de Molenberg. De voorstellingen ’Machteloos’ voor stichting Kika en ’Hard’ over pesten en sociale media waren een succes. Samen met haar dansers vindt ze het belangrijk om een onderwerp te kiezen dat nu speelt in de maatschappij. ”Wij houden ervan om een voorstelling te creëren die je kunt volgen als een film en waarbij het verhaal centraal staat.”

De dansvoorstelling ’Weg’ verteld over een tienermeisje dat uit haar geboorteland is weggevlucht van angst en terreur en in Nederland een nieuw bestaan probeert op te bouwen. Samen met de hoofdrolspeelster Esmee de Jonge heeft Tapilatu meerdere verhalen van vluchtelingen mogen horen om hun voorstelling vorm te geven. Door in gesprek te gaan met vluchtelingen krijgen de dansers een beter beeld van het onderwerp en kan de hoofdrolspeelster zich beter inleven qua emoties en gevoel. ”Ik was het buitenbeetje op school, maar vond het nog veel erger dat mensen zoveel medelijden met mij hadden. Het is één van de uitspraken die beide dames niet verwacht hadden.

Het wordt geen zwaar beladen voorstellling, maar er worden natuurlijk wel emoties getoond. „Om dit met ruim honderd dansers neer te zetten, is een uitdaging waar we enorm veel zin in hebben,”zegt Tapilatu.

Op zondag 27 november is de dansvoorstelling twee keer te zien, om 15:00 en 19:00 uur. Deze is geschikt voor alle leeftijden. Kaarten zijn verkrijgbaar bij: Albert Heijn Appingedam, Primera Appingedam, The Readshop Delfzijl en Primera Larooi Delfzijl.