Onder indruk accommodaties Ten Boer

TEN BOER - Op uitnodiging van zijn Ten Boerster collega Peter Heidema bracht de Groningse wethouder Paul de Rook van Sportzaken donderdag een werkbezoek aan de gemeente Ten Boer. Alle sportaccommodaties in de gemeente werden aan gedaan. De besturen van de voetbalverenigingen GEO, sv Woltersum en Omlandia, de tennisclub TCTB en stichting B.E.S. (zwembad en Tiggelhal) verzorgden een rondleiding over hun sportaccommodatie. Wethouder De Rook toonde zich onder de indruk van alle sportcomplexen. „Het ziet er allemaal keurig verzorgd uit. En het is hartverwarmend om te zien hoeveel vrijwilligers zich in de dorpen inzetten voor hun accommodatie.”

Hij nodigde de besturen uit aan te geven wat zij graag willen behouden na de herindeling en wat er eventueel zou moeten veranderen. De verenigingen toonden zich over het algemeen tevreden over de huidige samenwerking met de Groningse medewerkers. Zij vroegen vooral aandacht voor de korte lijnen die nu bestaan met de gemeente. „Een wethouder plattelandsbeleid zou een goede zet zijn,” aldus voorzitter Jannes Nijboer van de stichting B.E.S.

Wethouder De Rook concludeerde dat op sportgebied alle voorwaarden aanwezig zijn om de herindeling met vertrouwen tegemoet te zien.