Jumbo Delfzijl verdeelt 10.000 euro onder 17 scholen

DELFZIJL - In de Jumbo winkel aan de Wending en Jachtlaan in Delfzijl heeft vrijdag de feestelijke uitreiking plaatsgevonden van de ‘Sparen voor je School’ actie. Er werd 10.000 euro verdeeld.

Klanten die de afgelopen tijd boodschappen deden bij één van de Jumbo winkels in Delfzijl konden sparen voor spel- en leermaterialen voor lokale basisscholen. Naar gelang het aantal gespaarde punten ontvingen de scholen een bedrag wat zij kunnen besteden aan spel- en leermaterialen. Basisschool Jan Ligthart uit Delfzijl ontving de meeste punten van klanten van Jumbo en haalt hiermee een bedrag op van 1019,33 euro.

De ‘Sparen voor je School’ actie was een doorslaand succes. Na afloop van de actie is het beschikbare budget op basis van het aantal toegewezen punten verdeeld over de basisscholen. Naast basisschool Jan Ligthart, ontvingen basisschool De Windroos en basisschool Tasveldook mooie bedragen voor de aanschaf van spel- en leermaterialen, respectievelijk 1109,23 en 935,41 euro.

In totaal deden er 17 scholen mee aan de actie. Uiteindelijk heeft elke school een bijdrage gekregen voor de aanschaf van spel- en leermaterialen.