Eerste Bibliotheek op School gemeente in Ten Post

TEN POST - Burgemeester André van de Nadort heeft woensdag officieel de schoolbibliotheek op CBS De Wieken in Ten Post geopend.

Hiermee is de eerste schoolbibliotheek in de gemeente Ten Boer gerealiseerd die werkt volgens de programmalijn ‘de Bibliotheek Op School’. Naast de vele boeken omvat deze bieb ook een eigen digitale omgeving voor de kinderen. Hier vinden ze alle boeken die in de school zijn, maar ze hebben ook toegang tot speciaal geselecteerde sites waar zij voor kinderen geschikte informatie vinden.

Een belangrijk doel is om het leesplezier te vergroten en kinderen te stimuleren om meer te lezen, op school én thuis. Want kinderen die meer lezen, zijn beter in taal. Dit gegeven wordt bevestigd door onderzoek naar het verband tussen lezen en Cito-scores: kinderen die meer lezen, scoren hoger op de Cito-eindtoets. Kinderen die plezier hebben in lezen vergroten hun leessnelheid, spellingvaardigheid en tekstbegrip en doen het daardoor beter op school. Door dagelijks vijftien minuten te lezen of voor te lezen leert een kind duizend nieuwe woorden per jaar.

Directeur Paulina van Bostelen: „Er is geïnvesteerd in aantrekkelijke nieuwe kasten die we centraal in de school hebben geplaatst. En we hebben samen met Biblionet hard gewerkt aan de realisatie van de digitale omgeving waarin de kinderen de boeken van onze eigen school kunnen vinden. De komende jaren komen daar nog veel boeken bij waardoor er steeds een mooie actuele collectie boeken beschikbaar is, afgestemd op de interesses van onze kinderen.”

Natuurlijk kunnen alle kinderen met een eigen gratis bibliotheekpas ook volop blijven lenen in de Bibliotheek Ten Boer. Daar zijn voor alle kinderen wekelijks nieuwe boeken te krijgen. De leesconsulent vanuit de Bibliotheek Ten Boer werkt in dit project samen met het team, de kinderen en de ouders van de school.