Breicafés voor inpakken huisje van start in Huizinge

HUIZINGE - In Dorpshuis 't Ol Schoultje in Huizinge vindt dinsdag om 19.00 uur het eerste van een serie breicafés voor Groningen plaats. Het doel is om uiteindelijk het kleinste huisje in Groningen in Rottum in te pakken met een ‘warme deken'.

Milieudefensie organiseert de breicafés in samenwerking met de Groningse kunstenares Agnes Bakker. De deken staat symbool voor solidariteit met bewoners van het Groningse aardbevingsgebied.

Net als de andere breicafés heeft de avond in Huizinge een eigen thema. In Huizinge wordt er gepraat over 'de impact van schadeherstel op wonen en afscheid moeten nemen van je - oorspronkelijke – huis'. Ook wie (nog) niet kan breien, is van harte welkom om te komen luisteren en mee te praten. Agnes Bakker van ‘Breien met Agnes’ staat klaar om iedereen te helpen die een lapje wil maken. Aanmelden kan via breimee@milieudefensie.nl

In het voorjaar van 2017 voegt Agnes alle lappen samen tot een grote deken waarmee Milieudefensie het huisje in Rottum inpakt. Ike Teuling, campagneleider Energie van Milieudefensie: „Daarmee laten we op een creatieve manier zien dat we onze huizen beter moeten isoleren, zodat gas uit Groningen overbodig wordt.”

Binnenkort worden de data van de andere breicafés in Groningen bekend. Wie op 22 november of de andere data niet kan, liever thuis bij de warme kachel de breipennen oppakt, of elders in het land woont, kan een lap opsturen naar Agnes, of een eigen breicafe organiseren. Uiteraard krijg je daarbij ondersteuning van Milieudefensie en Breien met Agnes. Voor meer informatie kun je mailen naar breimee@milieudefensie.nl