Bergingswerkzaamheden ontspoorde trein Winsum afgerond

WINSUM - De bergingswerkzaamheden van de trein die vrijdagmiddag in Winsum in botsing kwam met een melktankwagen zijn afgerond.

Zaterdag is aan het eind van de middag het laatste deel van de trein afgevoerd naar Zuidbroek. Na de berging van de melktankwagen startte ProRail ‘s avonds met de herstelwerkzaamheden aan het spoor.

Afgelopen nacht hebben Arriva-medewerkers de persoonlijke bezittingen die passagiers noodgedwongen in de trein hebben moeten achterlaten, uit de trein gehaald, geregistreerd en opgeslagen. Eigenaren kunnen zich via het informatienummer 0800 0200746 melden.

Vrijdagmiddag om 12.05 uur is de trein die richting Groningen reed bij de overweg Voslaan in de zijkant geraakt door een melktankwagen. Door de botsing ontspoorde de trein gedeeltelijk. Er raakten 18 passagiers gewond, waarvan er 11 naar een ziekenhuis zijn gebracht. De machinist bleef ongedeerd. Naast de machinist zat er nog één andere Arriva-medewerker in de trein die lichte verwondingen opliep.

Arriva heeft een informatienummer opengesteld over dit ongeval: 0800 0200746. Dit nummer is dit weekend bereikbaar van 7.00 tot 23.00 uur.

Over de toedracht van het ongeval kan men nog geen verdere mededelingen doen.

Het treinverkeer tussen Groningen en Roodeschool is door het ongeval gestremd. Er geldt een vervangende busdienstregeling die reizigers kunnen raadplegen op arriva.nl/groningen.