Google stelt zich voor aan nieuwe buren

DELFZIJL - Google opent op 6 december in de Eemshaven haar nieuwste datacenter. Om kennis te maken met de nieuwe buren reist Google deze weken door de provincie Groningen.

De datagigant aanwezig zijn op de weekmarkten in Groningen, Uithuizen en Winschoten. Afgelopen weekend vond de aftrap plaats in Appingedam, waar Google een heuse huiskamer creëerde op de zaterdagmarkt. Die mstond woensdag op de markt in Delfzijl.

In de Google huiskamer kunnen bewoners uit de regio onder meer een virtuele tour krijgen door een datacenter en kennismaken met enkele bijzondere producten zoals Culture & Arts en Google Translate. Ook kunnen ze met Street View het onbewoonde waddeneiland Griend ontdekken en meer informatie krijgen over de projecten die Google in de provincie doet op het gebied van educatie en natuur. De huiskamer is te herkennen aan het opvallende logo, met Martinitoren, dat speciaal voor de opening van het datacenter is ontworpen.

De Google huiskamer zal op de volgende data en locaties aanwezig zijn: Groningen, vrijdag 25 november, Uithuizen, zaterdag 26 november.

Twee jaar geleden ging de eerste schop de grond in en nu is het bijna zover; het Google datacenter in de Eemshaven wordt op dinsdag 6 december officieel geopend in aanwezigheid van Minister Kamp van Economische Zaken en Groninger Ben Woldring. Met een investering van € 600 miljoen, vertegenwoordigt dit nieuwste datacenter het beste van Google’s wereldwijde datanetwerk. Het datacenter in Eemshaven draait volledig op 100% duurzame energie.