600 Bomen in groen lint Oosterhorn

DELFZIJL - De laatste van 600 bomen van de groenwal rondom het industriegebied Oosterhorn wordt vrijdagmiddag gepland.

. Gedeputeerde Fleur Gräper-Van Koolwijk, AkzoNobel directeur Johan Visser, wethouder IJzebrand Rijzebol, Groningen Seaports directeur Harm Post en enkele omwonenden van Borgsweer gaan dat samen doen aan de T.J. Jansenweg 11 in Weiwerd.

Deze ‘laatste boomplantactie’ betekent tevens de afsluiting van de aanplant van 600 bomen langs de N991 en N992 vanaf het Eemskanaal tot aan Woldendorp. Nadat de bomen voldoende zijn gegroeid, zal een mooi groen lint in het Groningse landschap te zien zijn. Dit vormt dan een fysieke en visuele afsluiting van een gedeelte van het industriegebied Oosterhorn met de rest van de omgeving.

Het is een lang gekoesterde wens van de omwonenden - vooral de omgeving Borgsweer - om de ‘oprukkende industrie’ aan het oog te onttrekken. Betrokken partijen hebben in de afgelopen maanden het nuttige met het aangename verenigd en er samen voor gezorgd dat een groen lint rondom de Oosterhorn zichtbaar geworden is.

Dolmans Landscaping heeft in de afgelopen weken - in opdracht van Provincie Groningen, AkzoNobel en Groningen Seaports - de bomen geplant. Met deze aanplant is een investering van 250.000 euro gemoeid.