Toonkunstkoor maakt indruk in Nicolaïkerk

APPINGEDAM - Het Toonkunstkoor Delfzijl heeft zaterdag indruk gemaakt tijdens het najaarconcert in de Nicolaïkerk in Appingedam.

Het koor had het zichzelf niet gemakkelijk gemaakt met de keuze om de compositie Ein Deutsches Requiem van Johannes Brahms uit te voeren. Maar onder de enthousiaste leiding van de jonge dirigent Vincent Hensen zijn ze erin geslaagd de sfeer, waarin ondanks verdriet toch troost wordt geboden aan nabestaanden, goed weer te geven.

Het concert werd geopend door de pianist Aleg Tryfanenkau met een uitvoering van 3 intermezzi Opus 117 van Brahms. Vervolgens werd door het koor het Deutsches Requiem gezongen. Zij wisten zeer goed tot uitdrukking te brengen waar het in dit requiem om gaat: troost bieden aan de levenden. De begeleiding door de pianisten Victoria Dmitrieva en Aleg Tryfanenkau gaf een extra dimensie aan de uitvoering door hun bezielde spel. De solisten Elizabeth Kooy (sopraan) en Ben Brunt (bariton) zorgden voor oprechte soli. Dat het publiek onder de indruk was, bleek wel uit het feit dat het na de laatste noten enige tijd doodstil bleef, voordat een enthousiast applaus losbarstte.

Het voorjaarsconcert zal plaatsvinden op 1 april 2017 in de Nicolaikerk. Uitgevoerd wordt “Die Worte des Erlösers am Kreuze” van Joseph Haydn. Met name sopranen, tenoren en bassen worden van harte uitgenodigd om mee te komen zingen, al dan niet op projectbasis. Meer informatie via: info@ToonkunstkoorDelfzijl.nl of www.ToonkunstkoorDelfzijl.nl.